Wat doet zo’n collageen poeder voor je huid?

Collageen poeder is een populair beauty product en dus vragen veel mensen zich af: wat doet collageen? Collageen afname in je huid gaat zo. Onder andere in onze huid wordt collageen aangemaakt en het zorgt voor stevigheid, elasticiteit, structuur en hydratatie. Helaas neemt het natuurlijke proces geleidelijk af bij het ouder worden. Ons eigen mooie lichaam maakt na ons vijfentwintigste levensjaar ook veel minder collageen aan, waardoor het natuurlijke verouderingsproces op gang komt.

Collageen voor een mooie huid

Als je een bruggetje hebt waar slechts twee pijlers onder staan, dan gaat de brug verzakken. Dat gebeurt er dus eigenlijk ook in de huid wanneer deze gaat verouderen helaas, de huid verslapt en zo ontstaan de eerste rimpels die zichtbaar zijn. Wanneer je meer steunpilaren onder de huid gaat plaatsen met collageen vezels, ga je dus eigenlijk de balans terugbrengen in de huid.

Welke collageen poeders?

Dat kun je doen door verschillende collageen poeders in te nemen, op je voeding te letten of een gezond menu te hanteren. Denk aan collageen poeders, collageen drankjes, collageen supplementen.. maar wat werkt echt het beste en welk collageen poeder werkt nu het beste voor de huid? Collageen, moet je weten, kan gewonnen worden uit verschillende natuurlijke bronnen zoals vissen, dieren en planten.

Collageen structuur

De collageen structuur is vergelijkbaar met die van de menselijke huid. Binnen viscollageen zijn trouwens twee verschillende soorten: Bij gehydrolyseerd collageen zijn hitte, chemicaliën of zuren gebruikt om het collageen uit de huid van de vis te extraheren. Hierdoor gaat de structuur van het collageen eiwit kapot en heb je een grotere hoeveelheid nodig om resultaten te ervaren (vaak een aantal gram).

Viscollageen vs. collageen poeder

Ook kan uit de huid van viscollageen geëxtraheerd worden waardoor de structuur van het collageen intact blijft. Hierdoor heb je minder collageen poeder nodig om resultaat te ervaren. Deze vorm van collageen poeder is trouwens zeer krachtig, waardoor je met 1 supplement per dag al resultaten ervaart. Het verkrijgen van natief collageen is een gepatenteerd proces.

Soorten collageen

Wil je snel meer weten over welke soorten collageen je het beste kunt kiezen? Lees dan collageen poeder of supplement blogs hierover. Doordat de structuur van natief collageen volledig intact is, kunnen enzymen het collageen poeder gemakkelijk opnemen. De enzymen in de maag verknippen onder andere eiwitten voor verder transport en opname. In de huid is collageen dus van belang voor stevigheid en elasticiteit.