Wat is motion design precies? 

Een van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van technologie is motion design. Door middel van motion design is het mogelijk om bijvoorbeeld video’s te maken die voor veel meer betrokkenheid zorgen met je doelpubliek. Motion design is dan ook echt een belangrijk aspect geworden voor veel websites. 

Voor de ontwerpers is het altijd weer een uitdaging om te bekijken wat de stijl moet zijn van het motion design en wat er voor nodig is om de boodschap zo goed mogelijk over te brengen. We spreken van motion design wanneer we het hebben over het ontwerpen van een bepaald beeld in beweging. Met motion design wordt er eigenlijk een totaal nieuwe dimensie toegevoegd aan de grafische vormgeving. 

De rol van de motion designer

Zoals je wel kunt raden wordt het motion design verricht door de motion designer. Vandaag de dag hebben ontwerpers een groot aantal digitale tools tot hun beschikking om motion graphics te creëren. Een van de belangrijkste programma’s die door motion graphic designers worden gebruikt is Adobe After Effects. Met dit programma is het mogelijk om graphics te maken en om deze eenvoudig aan te passen. 

Adobe Flash wordt veel gebruikt om motion design voor websites te maken. Andere tools zijn Maxon Cinema4D of ICE van Softimage. Deze zijn voorzien van geïntegreerde motion graphics tools. Doordat steeds meer bedrijven in weten te spelen op motion design is er de laatste jaren veel vraag naar ontwerpers die zich bezighouden met motion design.