Tip: Woning direct verkopen aan opkoper

Er zijn van die zaken waar je zelf niet direct aan denkt, bij het verkopen van je huis is dat: je huis verkopen aan opkoper. Inmiddels hebben wij honderden (al dan niet duizenden) mensen gesproken en geholpen die hun huis willen verkopen. Het is zelden voorgekomen dat de verkopende partij oppert om het huis te verkopen aan een opkoper.

Verschillende opties

Op het moment dat je je huis wilt verkopen heb je verschillende opties. De meest gangbare route is het op de markt brengen van je huis via een makelaar. Vervolgens komt je huis dan op Funda te staan en kunnen geïnteresseerden een bezichtiging inplannen.

Steeds meer mensen kiezen echter voor een kortere route, namelijk het verkopen van een huis aan een opkoper. Het grootste voordeel wat dit met zich meebrengt is dat de koop soms binnen een week geregeld is. Erg praktisch wanneer je een bod wil uitbrengen op een ander huis en precies wil weten wat je budget is. Ook kunnen je bij een snelle verkoop dubbele lasten voorkomen.

Flexibele overdracht datum

Huis opkopers zijn in de meeste gevallen flexibel, de huisopkoper gaat namelijk niet zelf de woning betrekken. Het is hen om het even of je er over 2 maanden, een halfjaar of soms zelfs een jaar uitgaat. In principe kan overal over gesproken worden. Dit kan een uitkomst zijn op het moment dat je nog geen nieuw huis hebt gekocht of wanneer je nieuwbouwhuis pas over enkele maanden wordt opgeleverd.

Minder kosten

De makelaarskosten komen te vervallen, simpelweg omdat je geen gebruik maakt van een makelaar. Dit scheelt al snel duizenden euro’s.

Geen voorbehoud van financiering

Wanneer je je huis verkoopt aan een particulier is het bod wat gedaan wordt in veel gevallen: onder voorbehoud van financiering. De financiering wordt aangevraagd bij de bank, in veel gevallen duurt het dan nog enkele weken voordat de bank wel / geen akkoord geeft op de hypotheekaanvraag. Huis opkopers hebben het geld gewoon op de plank liggen. De koop gaat hoe dan ook door. Dit geeft jou 100% zekerheid.

Achterstallig onderhoud is geen probleem

Er zijn grenzen maar veel huis opkopers zijn bereid om huizen met achterstallig onderhoud op te kopen. Zij zijn beter in staat om de potentie van een huis te zien, met andere woorden ‘zij kunnen door de staat van een huis heen kijken’.

Ervaring leert dat huizen met achterstallig onderhoud het op Funda een stuk minder doen.