Wanneer moet je naar de huisarts gaan?

Als je problemen met je gezondheid ervaart dan wil je natuurlijk weten waardoor deze veroorzaakt worden. De persoon die deze diagnose voor je kan stellen is de huisarts.

Mensen vragen zich vaak af wanneer je naar de huisarts moet gaan. Het antwoord op deze vraag is ieder moment dat je een probleem hebt met je gezondheid.

Je kunt bijvoorbeeld pijn ervaren of jezelf niet lichamelijk of geestelijk niet lekker voelen. Dat is het moment dat je naar de huisarts moet gaan. Deze arts kan namelijk vaststellen wat je probleem precies is en een behandeling voorstellen of in werking stellen.

Wat kan een huisarts doen bij ziekte?

Als je jezelf om wat voor reden niet lekker voelt dan is een afspraak bij de huisartsenpraktijk maken wat je moet doen. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van het open spreekuur bij een huisarts.

Op deze tijdstippen kan je zonder afspraak bij de dokter binnenlopen. Als je echter wilt dat de arts meer tijd voor je uittrekt dan kan je het beste contact opnemen voor een afspraak.

De receptioniste in de huisartsenpraktijk zal je vragen naar je gezondheidsklachten en eventueel een eerste advies geven. De huisarts zelf zal eerst een diagnose stellen wat er precies met je aan de hand is. Als dit verholpen kan worden met medicijnen dan kan een recept worden uitgeschreven voor de apotheek.

Verdere behandeling na bezoek huisarts

Mocht de huisarts je niet zelf kunnen helpen met de gezondheidsklachten waarmee je rondloopt dan zal de dokter je doorverwijzen naar een ander medisch specialist om de behandeling verder voort te zetten.

Heb je bijvoorbeeld rug- of spierklachten dan kan er een verwijzing naar een fysiotherapeut gemaakt worden. Indien je klachten meer ernstig zijn en je hebt een behandeling in het ziekenhuis nodig dan is ook vaak eerst een bezoek aan de huisarts vereist.

Deze kan namelijk een afspraak voor je maken bij de arts in het ziekenhuis en hen op de hoogte stellen van de symptomen die je hebt. Dit maakt de behandeling voor de arts in het ziekenhuis makkelijker. Als er spoed bij een behandeling is geboden dan kan de huisarts dit ook aangeven.